Kokkiprokkis

Tekijät: Kaikkonen, Arja; Mäkynen, Timo; Tiusanen, Minna; Viinikka, Eija
Kustantaja: Sanoma Pro
Julkaistu: 2016
Painos: 9. uud.
Kielet: suomi
Sivumäärä: 432
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-952-63-4052-4
63 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Tekemisen käsikirja sisältää kokin ja tarjoilijan työhön vaadittavan perusosaamisen. Kirja on tarkoitettu hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammatillisiin perusopintoihin. Kirja tukee näyttöihin valmistautumista ja niistä selviämistä työssäoppimisjaksoilla. Runsas kuvitus havainnollistaa ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun keskeisiä työtehtäviä.
Kokkiprokkis tutustuttaa lukijansa
-alalla työskentelyyn
-elintarvikkeiden vastaanottoon ja varastointiin
-ruokaohjeisiin ja ruokien esillelaittoon
-elintarvikkeiden valmistamiseen ruoaksi
-ruokien ja juomien tarjoiluun
-puhtaanapitoon ja astiahuoltoon.
Uudistettuun 9. painokseen on selkeytetty ruokaohjeiden sarakkeet helppolukuisemmiksi. Hygieniaosaamisen osuutta on laajennettu sekä lisätty ympäristöä vähemmän kuormittava ekologinen puhtaanapito. Tietoja on päivitetty mm. pakkausmerkintöjen ja maksuvälineiden osalta.
Kirja sopii myös tietojen ja taitojen täydentämiseen ja kertaamiseen ammattikorkeakoulussa sekä itsenäiseen opiskeluun.